Öppet idag 11—17 Tensta konsthall
Vi använder cookies för funktions- och översättningsändamål.
Läs mer
till aktiviteter till arkivet

Vernissage av Chronos

14.3 2024


Välkomna till vernissage av vårens nya utställning – Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet

När: Torsdagen den 14 mars kl. 17.00—20.00

17.00
Dörrarna öppnas. Yalla Rinkeby serverar mat och fika under kvällen i vårt café.

18.00
Cecilia Widenheim hälsar välkommen följt av ett samtal med curatorn Olivia Plender och de närvarande konstnärerna.

Utställningen tar sin utgångspunkt i den brittiska arkitektgruppen Matrix Feminist Design Co-operative som på 1980- och 90-talen försökte avslöja några av de antaganden som byggts in i de offentliga miljöer vi lever i. Vem är det offentliga rummet till för?

För att utvidga denna tanke berör många av konstnärerna hur erfarenheter av att leva med funktionsvariation, kronisk sjukdom och andra former av utsatthet utmanar normativa samhällsstrukturer, och visar på hur vi kan ifrågasätta idéer om självförsörjning och produktivitet och utveckla nya idéer om omsorg, ömsesidigt beroende och förändra vårt förhållande till tid.

Medverkande konstnärer: Jessie Bullivant, Cecilia Germain, Melanie Gilligan, Goldin+Senneby, Jakob Jakobsen, Matrix Feminist Design Co-operative, Park McArthur, Olivia Plender, Ihra Lill Scharning, Vård och värde samt Constantina Zavitsanos

Curator: Olivia Plender i samarbete med Cecilia Widenheim, Tensta konsthall

Utställningen genomförs med ett generöst stöd från Jos Boys och Anne Thorne / Matrix, Barbro Osher Pro Suecia Foundation och Kanadas Ambassad i Stockholm.